Waarom doen we dit en hoe werken we?

Waarom doen we dit?

JRB is er van overtuigd dat Beveren een gemeente moet zijn waar alle kinderen en jongeren zich thuis voelen. Waar ze graag wonen, naar school gaan maar vooral ook graag zijn. Het is belangrijk dat beslissingen die een impact hebben op jongeren genomen worden met inspraak van de jeugd in Beveren. Daarom moet de stem van kinderen en jongeren gehoord worden.
We zijn er van overtuigd dat het niet alleen ambtenaren en politici zijn die het beleid moeten maken. Beleid gemaakt voor en door jongeren is vaak een beter beleid voor iedereen

Hoe doen we het?

JRB gaat aan de slag met thema’s die rechtstreeks of onrechtstreeks invloed hebben op de kinderen en jongeren in Beveren. Dit doen ze door bevragingen te organiseren, opvallende acties te organiseren en door adviezen te schrijven.
Elke eerste woensdagavond van de maand komen we samen in onze thuisbasis Jeugdcentrum Togenblik. Daar bespreken we onze adviezen en bereiden we onze acties en activiteiten voor.
Voor verschillende thema’s en acties werken we daarnaast ook met werkgroepen die zich dan buigen over die bepaalde activiteit, actie of thema. Iedereen kan kiezen voor welke werkgroep hij of zij zich wil engageren.

Advertentie
%d bloggers liken dit: